ONLİNE FİDAN SATIŞI!

Samandağı'nda fidan üretiminde öncü firma.

Hatay Kaliteli Fidan

Fidan, toprakta yeni filizlenmiş ve filizlenme sonrası ağaç olmak üzere büyüyen 15-20 santim aralığındadır. Fidanlar bulundukları topraktan köklerine zarar vermeden sökülüp başka bir düzlüğe ya da tarlaya tekrar ekme işlemi sonrasında büyüme hızına devam edebilir.
 İlk su sonrası gübre ve mineral ihtiyacı karşılanan her fidan sağlam bir ağaç olabilir. Kaliteli ürünlere, yılların deneyimi ile sahip olmak çok kolay.
 
Fidan Alırken Nelere Dikkat Edilmelisiniz
 
Tarlalarınızı donatmak, verimli, sağlıklı ürünler yetiştirebilmek için fidan seçimlerinizi iyi yapmalısınız. Fidanlar sertifikalı olmalıdır üzerlerinde ürün bilgileri bulunan etiket yer almalıdır.
Satın alacağınız yerde satıcısına zirai müdahale ve karantina taşıma ve satış sertifikasını mutlaka sorunuz. Eğer var ise sertifikanın veriliş tarihini de mutlaka alınız.
Fidanların herhangi bir virüs kapması olasılığına karşın köklerinin sağlamlığına ve yapraklarına dikkatlice bakınız.
Fidanların hastalıklı olup olmadığını köklerinde ve gövde kısmında oluşan yumrulardan anlayabilirsiniz. Top şeklinde oluşmuş kabartılar hastalık belirtisidir.
Aşılı fidanlar tercih edilmelidir. Aşı yeri anaç yeri olarak da bilinen kısım kaynaşmış olması gerekmektedir.
Fidanın gövde kısmının canlı ve net olması önemlidir. Mat bir görünümdeki fidan susuz kalmış ve sağlıklı değildir. Gövde kısmında oluşabilecek küçük kemirgenlerin ( bit, kene gibi ) olmaması gerekmektedir.
Kök saçaklarının küt olarak kalmaması gelişmiş olması da ayrı bir detaydır.
 

DİĞER FAYDALI BİLGİLER

Online Fidan Satışımız Başladı

Artık istemiş olduğunuz tüm ürünlere bir tıkla ulaşıp, kolayca kapınıza kadar teslim ediyoruz.

Hatay Zeytin Yetiştiriciliği

Ülkemiz zeytinin anavatandır. Zeytin, 1998 yılı itibariyle 600.000 hektar alan üzerinde 94 milyon ağaç varlığı ile tarım ekonomimizde önemli bir yere sahiptir. Dünyanın en önemli zeytinci ülkeleri arasında yer alan Türkiye dane zeytin üretimi bakımından dünyada 4.sırada yer almakla birlikte özellikle siyah zeytin üretiminde 1.sıradadır. Elde edilen ürünün yaklaşık %75’i yağlık, %25’i ise sofralık olarak değerlendirilmektedir.

Limon Hakkında

Ilıman iklime sahip bütün memleketlerde, kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleridir, ülkemizde çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı bulunur. En çok bilinen narenciye türlerinden biridir. Ülkemizde turunçgil üretimimizin %20’ sini limonlar oluşturur.

Hatay'da Ucuz Fidanlar

İnsanlar yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil günlerini yoğun stresten uzak ortamlarda geçirmek isterler. Bunun için tatillerini bazen evlerinin bahçelerinde, bazen balkonlarında, bazen de kendilerine ait hobi bahçelerinde geçirirler.

Kaç Farklı Limon Türü Var?

Genel olarak limonun kaç çeşidi olduğunu sorduğumuzda "limonun çeşidi mi olur?" cevabıyla karşılaşabilirsiniz. Limon (Citrus); ılıman iklime sahip bütün memleketlerde, kültür şekilleri yetiştirilen yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan bu küçük ağaçların meyveleridir, ülkemizde çok sevilir. Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde neredeyse her evin bahçesinde bir limon ağacı bulunur. En çok bilinen narenciye türlerinden biridir.

Fidan Alırken Dikkat Edilecekler

İlkbahardaki geç donların çiçeklenme zamanına rastlamamasına Kış aylarındaki en düşük sıcaklığın ağaca zarar vermemesine

Budama Nedir?

Odunlaşmış bitkilerde kırık, ezik, hastalık, sık ve eğri büyümekte olan dallar budanarak ağaçlara düzgün şekiller verilir. Meyve ağaçlarında kaliteli çiçek açmasını ve meyve alınmasını etkiler. Bahçelerdeki süs ağaç ve çalılarının Budama Makası ile şekilleri ve güzellikleri muhafaza edilir.

Fidan Dikiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fidanların dikileceği yere nakli, dikimi ve dikim sonrasında bakımı çok önemlidir. Çıplak köklü fidanların dikim mevsimi, fidanların uykuda olduğu Kasım-Nisan ayları arasında olmalıdır.
Sepette!