ONLİNE FİDAN SATIŞI!

Samandağı'nda fidan üretiminde öncü firma.

Zeytin Fidanı Arazi Seçimi

Zeytin dikilmesi düşünülen tüm arazilerin toprak tahlili yapılır. Tarım İl Müdürlüklerindeki yada özel sektördeki uzman personellerle görüşülerek en uygun arazi seçilir. Bu bizim gübreleme ve ilaçlama maliyetimizi düşürür.
 Toprak tınlı, killi-tınlı, kireç %5-15 aralığında, organik madde %2-3 oranlarında, tuzluluk ise en fazla % 5 mchos/cm ve ph seviyesi 6-8 olmalıdır.
 
Taban suyu seviyesi zeytin için uygun olup olmadığı araştırılır, taban suyu 1m’den daha yakın olmamalıdır . İleride ağaçların tam ürüne yatacağı zaman taban suyundan dolayı kuruması istenilmeyen durumdur.Bu seviyeye yakın olan topraklarda drenaj yapılmalıdır.
 
Arazinin iklim özellikleri çok önemlidir.-7 C nin altındaki soğuklarda zarar meydana gelebilir. Arazinin güneye bakması ya da güneş ışınlarından maksimum şekilde faydalanması mantar hastalıklarından korunmanın en iyi yoludur.
 
Su kaynaklarının büyüklüğü ve araziye uzaklığı sulama maliyetleri açısından çok önemlidir.
 
Kullanılacak olan sulama tekniği seçilmelidir.
 
Yukarıda tespitler bir bütün içinde değerlendirilmeli en doğru seçim yapılmalıdır.

DİĞER FİDAN ÜRETİMİ

Portakal Nasıl Yetiştirilir?

C vitamini bakımından zengin olan ve kış aylarının vazgeçilmezi portakalın dikimi dört mevsimde de yapılabilir. Özellikle Ekim ayında dikilen portakal fidesi, kış boyunca yağmur suyundan yararlandığı için daha verimli bir şekilde gelişmektedir. Bu sayede meyvelerini vermeden köklerini güçlendiren portakal ayrıca ılıman iklimi sever. Ancak soğuğa maruz kalmaması gerekir. Bu yüzden iklimi soğuk olan bölgelerde saksıda yetiştirilmesi daha uygundur. Üretimi yapılırken korunaklı alanlar tercih edilmelidir. Bunlara ek olarak aydınlık yerde yetiştirilmesi gereken portakalın dikileceği çukur yeteri kadar büyük olmalıdır. Geçirgen ve nitelikli topraklarda verimli olan portakalın düzenli sulanması gerektiği de unutulmamalıdır.

Greyfurt Yetiştiriciliği

Tüm turunçgiller gibi, altıntop ağacının da en önemli isteği sıcak bir iklim ortamında yetiştirilmesidir. Altıntop ağacı yetiştiriciliği yapılan yerde sıcaklıkların -2, -3 derecenin altına düşmemesi iyi olur.

Limon Fidanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Limon fidanı ve özellikle yediveren limon günümüzde balkon ve teraslarda saksı içerisinde en fazla yetiştirilen bitkidir. Özellikle soğuğa dayanıklı olan türleri ve sürekli meyve vermesi limon fidanı büyütmenin başlıca sebeplerinden sayılabilmektedir. Kokusunun da yanı sıra, süs olarak bile tercih sebebi olan limonlar, fiyatı ile de ayrıca tercih edilmektedirler.

Zeytin Fidanı Bakımı

Dikimden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. Dikim öncesi bakım, fidanın fidanlıktan çıkışından dikime kadar olan zaman aralığındaki bakımdır. Dikim sonrası bakım fidanın dikiminden sonraki bakımdır.
Sepette!